Rabbit & Haas

Over Rabbit&Haas 

Klassiek én uitdagend, dat is het pianoduo Rabbit&Haas. Vol enthousiasme speelt het duo experimentele muziek en legt het onder een ander vergrootglas. Met hun interesse voor oude en nieuwe klanken wordt er altijd gezocht naar spannender wisselwerkingen. Door het aangaan van creatieve verbanden tussen eigentijdse en klassieke muziek, inspireert het duo de luisteraar om op zoek te gaan buiten de gebaande paden.

Tamara Laverman (RabbiT) en Hanke Scheffer (HaaS) vonden elkaar in 2013 op het ArtEZ conservatorium. Waar Tamara een internationale en interdisciplinaire master heeft afgerond bij CoPeCo, volgde Hanke een masteropleiding met focus op kamermuziek en hedendaagse klassieke muziek op het ArtEZ. Het duo studeerde bij Frank Peters en Frank van der Laar en hebben masterclasses mogen ontvangen van onder andere Sepp Grotenhuis, Ellen Corver en Katherine Dowling. Daarnaast waren zij één van de ESC ensembles tijdens de 40ste editie van het Orlando Festival.

Naast het interpreteren van bekende en nieuwe werken met een frisse blik, creëert het duo ook nieuwe muziek en interdisciplinaire projecten. Kortom, RabbiT&HaaS zijn niet in een hokje te stoppen.